Sie sind hier

Iubesc Eugen Doga - Montreal. 6.09.2022

Nu știu dacă l-am meritat pe Geniul Eugen Doga, ca popor, dar știu că Eugen Doga a meritat, fără îndoială, dragostea noastră.

Toți cei prezenți ieri la evenimentul dedicat compozitorului purtau în inimi pura dragoste pentru opera sa.

Așa s-a întâmplat că Maestrul n-a ajuns la Montreal cum planificase, deși și-a dorit foarte mult. A fost o situație fără precedent în activitatea mea de organizator. Până la urmă, dragostea față de Geniu a tras balanța în jos și oamenii au venit la spectacol. Satisfacția a atins cote maxime. Eugen Doga/ Евгений Дога era cu noi chiar dacă se afla la Chișinău. Bucuria de a-i asculta muzica a omogenizat sala aducând-o la starea de aplauze furtunoase. Vocea și talentul sopranei Marina Negruta, talentul Naistului Vitaliy Reutsky, a țambalistului Alexandru Sura (considerat cel mai bun din Europa și China), a violonistei Veronica Ungureanu, a pianistului Beguentch Gueldyev, a pianistului în devenire Matteo Chirilă, a Campionilor la dans sportiv Daniel Zaharia și Stephanie Bourov, dar și a Corului de Copii de la Biserica Adventistă Română din Montreal condusă de Galina Vârlan au răsfățat sufletul și urechea ascultătorului pe deplin.

Mulțumesc tuturor celor care au pus umărul la realizarea acestui proiect frumos care v-a constitui încă o filă frumoasă a comunității noastre: Ghenadie Cristel, Bîtcă Oleg, Liuda Sempered, Cristina Mandea, Liliana Gaina, Lilia Talmaci, Cristina Tentiuc, Alexandrina Iurcu Balan, Cebotari Dmitri, Miki Farkas, Lilia Enache, Natalia Canita, Larisa Iordache, Gabun Daniela, Gherghe Gheorghe Gabun, Katia Sladkaia Li, Liuda Terzi Li și tuturor spectatorilor care iubesc cu adevărat Creația Geniului și n-au renunțat la spectacol.

Liuba Sârbu, Facebook 

 

 

1997-2017 (c) Eugen Doga. All rights reserved.