Sie sind hier

Comunicat de presă - ICR Chișinău. Agenția Națională de Presă AGERPRES. 19.02.2018

Concert 'De Dragobete, de Dragoste, de Dor cu Eugen Doga' la Sala cu Orgă

Institutul Cultural Român 'Mihai Eminescu' la Chișinău în colaborare cu Sala cu Orgă organizează o seară de romanțe din creația celebrului compozitor Eugen Doga. În cadrul concertului vor fi interpretate romanțe pe versuri de Mihai Eminescu, Veronica Micle, Grigore Vieru și Anatol Ciocanu.

Concertul, cu participarea maestrului Eugen Doga, va avea loc pe data de 24 februarie, ora 18.00 și va fi susținut de Orchestra Națională de Cameră a Sălii cu Orgă, sub bagheta dirijorului Cristian Florea și invitații speciali ai serii: Mariana Bulicanu, Ana Cernicova, Ion Timofti, Ana Morari, Dumitru Mâțu, Corul de Copii 'Vocile Primăverii' și Corul Național de Cameră a Sălii cu Orgă condus de Ilona Stepan.

Eugen Doga este considerat, pe bună dreptate, unul dintre cei mai mari compozitori contemporani. Celebrul său vals 'Dulcea și tandra mea fiară' a fost inclus în lista celor 10 cele mai celebre melodii ale secolului XX și în Patrimoniul UNESCO. În Republica Moldova, anul 2017 a fost declarat 'Anul Eugen Doga', ca un omagiu adus aniversării a 80 ani ai marelui artist. Evenimentul de pe 24 februarie va încheia seria de concerte omagiale organizate în cadrul 'Anului Eugen Doga' atât în Republica Moldova, cât și în România.

Parteneri media: TVR Moldova, Radio Chișinău și Radio Datina

Agenția Națională de Presă AGERPRES

1997-2017 (c) Eugen Doga. All rights reserved.