Sie sind hier

Eugen Doga la 80 de ani în studioul PUBLIKA REPORT. În sfârşit voi veni la ai mei. Publica. 19.09.2017

Renumitul compozitor Eugen Doga face un turneu inedit în Moldova. Joi, vineri şi sâmbătă se dau concerte la Cetatea Sorocii, la Conacul Manuk-Bey din Hânceşti şi la Biserica din Căuşeni, una din cele mai frumoase din ţară şi cu cea mai veche pictură murală.

Siturile istorice au fost alese intenţionat, cu ocazia Zilelor Patrimoniului în Moldova. Aceste trei mega-spectacole vor constitui o premieră pentru ţara noastră. Iar maestrul Doga îşi propune şi promite să facă sărbătoare din fiecare apariţie muzicală.

"În sfârşit voi face acest turneu prin ţara care recunosc că nu o cunosc. Pentru mine acest turneu înseamnă foarte mult, pentru că în sfârşit eu voi veni la ai mei, fiind că tot timpul cânt pentru cei străini", a spus maestrul Eugen Doga.

Eugen Doga se aşteaptă la un număr mare de spectatori în toate locaţiile stabilite. Maestrul îşi doreşte cu tot sufletul să lase amprente frumoase şi impresii de neuitat.

"Aştept concertul de pe 1 octombrie foarte mult, la Teatru de Vară. Îmi amintesc că am fost acolo în anul 1967 când eram fucţionar la ministerul culturii, exact atunci venise un colectiv românesc. Era grozav ceea ce se făcea acolo, mii de oameni au venit pentru ca să primească energia muzicii. Tot acolo am susţinut primul concert de autor, de aceasta pentru mine această scenă este una semnificativă" a adăugat maestrul.

Totodată, Eugen Doga mulţumeşte guvernului, în special premierului Pavel Filip şi ministrului Educației, Culturii și Cercetării, Monica Babuc care au făcut ca acest concert să prindă viaţa la baştina ineditului compozitor.

Ulterior Doga va mai revini în Capitală în ziua de 1 octombrie şi va mai da un spectacol . Iar în 4 octombrie va încheia turneul în satul său de baştină Mocra, la Râbniţa. Şirul de concerte se încadrează şi într-un program special,promovat de ministerul Culturii, pentru popularizarea muzicii lui Eugen Doga.

Publica

Tags: 

1997-2017 (c) Eugen Doga. All rights reserved.