Sie sind hier

Concert dedicat maestrului Eugen Doga, organizat la Castel Mimi cu susținerea Ministerului Educației, Culturii și Cercetării. Ministerul Educației, Culturii și Cercetării. 21.08.2017

În seara zilei de ieri, 20 august, la Castel Mimi din Anenii Noi a avut loc un concert dedicat compozitorului Eugen Doga, din ciclul spectacolelor aniversare ale maestrului, organizate de către Ministerul Educației, Culturii și Cercetării pe parcursul acestui an. Acțiunea are loc în contextul implementării Hotărârii Guvernului nr. 58 din 06.02.2017 „Cu privire la sărbătorirea aniversării a 80-a a compozitorului Eugen Doga”.

La eveniment a fost prezentă ministrul Educației, Culturii și Cercetării Monica Babuc care a declarat că organizarea concertului maestrului Eugen Doga în această locație nu a fost întâmplătoare, Ministerul selectând pentru desfășurarea spectacolelor marelui compozitor al neamului obiective de patrimoniu de importanță națională, restaurate în ultima perioadă, inclusiv cu susținerea partenerilor de dezvoltare. Oficialul a afirmat că pe durata întregului an va avea loc o suită de manifestaţii culturale dedicate geniului muzicii naționale. Monica Babuc a remarcat că acest spectacol, precum și celelalte care au avut loc de la începutul anului și care vor mai avea loc în continuare, sunt un omagiu care exprimă respectul și prețuirea noastră pentru creația maestrului Eugen Doga.

Amintim că, Ministerul Educației, Culturii și Cercetării organizează în perioada august-septembrie curent 4 spectacole dedicate aniversării compozitorului Eugen Doga, cu participarea nemijlocită a maestrului. Pentru defășurarea concertelor au fost selectate locații cu încărcătură istorică, imobile de patrimoniu restaurate, inclusiv cu suportul partenerilor externi. Astfel, următoarele spectale din acest ciclu vor avea loc la Biserica „Adormirea Maicii Domnului” din orașul Căușeni (21 septembrie), Cetatea Soroca (22 septembrie) și la Complexul istorico-arhitectural „Manuc Bey” din orașul Hâncești (23 septembrie).   

Alături de maestrul Eugen Doga, în cadrul spectacolelor vor evolua Orchestra și soliștii Teatrului Național de Operă și Balet „Maria Bieșu”, Trupa Akord, Vitalie Advahov ș.a.

Ministerul Educației, Culturii și Cercetării

 

 

1997-2017 (c) Eugen Doga. All rights reserved.