Sie sind hier

Surprize pentru maestrul Eugen Doga. TRM. 23.02.2017

Profunzimea creaţiei şi talentul fără limite a maestrului Eugen Doga, i-au determinat pe câţiva scriitori renumiţi de la noi să-i dedice o expoziţie de carte, inaugurată astăzi la Biblioteca Naţională. În cadrul evenimentului, compozitorul a fost anunţat că a fost ales membru titular al Academiei Europene de Ştiinţe şi Arte, relatează Mesager.
Chiar dacă în prima zi de primăvară, compozitorul Eugen Doga va atinge onorabila vârstă de 80 de ani, se pare că acest fapt nu este un impediment pentru creaţie. Eugen Doga spune că este mai inspirat ca niciodată. Îl inspiră viaţa, mama, oamenii şi tot ce conferă valoare acestei lumi.

În cadrul vernisajului dedicat în exclusivitate maestrului, mai mulţi oameni de creaţie i-au adresat cele mai frumoase cuvinte de apreciere, spunând că „un întreg mileniu se ascunde în creaţia şi fiinţa sa”.

„Eugen Doga are 80 de ani de acasă. Toată vârsta sa este cuprinsă în creaţia sa preafrumoasă. Aşa cum credinciosul nu se repetă niciodată când spune Tatăl Nostru cu aceleaşi cuvinte, aşa nici Doga nu se repetă atunci când foloseşte cele șapte note muzicale”, a menționat scriitorul Nicolae Dabija.

Poetul Mihai Morăraş a fost inspirat de creaţia muzicală Mama, a maestrului Doga, şi a scris următoarele versuri. „Când pe neprins o auzii pe mama, cum în lumina caldă a unei şoapte, la Mocra noastră acasă iar mă cheamă. Şi nu puteam să nu-i ascult chemarea de dincolo, unde-i demult plecată.”

Cu o surpriză pentru compozitor a venit şi academicianul Mihai Cimpoi. „Eugen Doga devine, peste câteva zile, membru titular al Academiei Europene de Ştiinţe şi Arte. Suntem încadraţi într-un dialog valoric, am în vedere integrarea noastră europeană. Eugen Doga este cel care promovează această angajare”, a declarat Cimpoi.

Ajuns la 80 de ani, maestrul Eugen Doga se declară un om împlinit. „Eu sunt mulţumit de această uniune a fanilor mei, pentru că sunt oriunde nu mă duc. Eu sunt legat de rădăcinile acestui pământ”, a mărturisit maestrul.

Pe 1 martie, cu ocazia zilei de naştere a compozitorului Eugen Doga, în ţară, dar şi peste hotare, vor fi organizate mai multe evenimente festive.

TRM

 

1997-2017 (c) Eugen Doga. All rights reserved.