Sie sind hier

Opera lui Eminescu – tema salonului muzical marca EUGEN DOGA. Moldova9. 15.01.2017

Casa marelui compozitor Eugen Doga a fost neîncăpătoare, din nou. De această dată, maestrul a invitat iubitorii de frumos la salonul de muzică să se pătrundă de mesajul și esența versului eminescian. 

Poezia lui Mihai Eminescu transpusă pe muzica lui Doga a căpătat noi orizonturi. Lucrările „O rămâi”, „De-aş avea” sau „Luceafărul” au căpătat noi valențe pe note muzicale semnate de Doga. Opera lui Eminescu rămâne în continuare o sursă de inspirație pentru marele Eugen Doga, susține maestrul.

Mai mult, în cadrul salonului muzical au fost prezentate în premieră două piese noi, realizate de Eugen Doga. Una dintre ele poartă numele „Deşteptarea” care a fost inspirată din realitățile politice.

Casa maestrului a devenit, pe bunădreptate, neîncăpătoare pentru zecile de oaspeții care i-au pășit pragul. Cei veniți la Doga acasă au intonat piesele marelui maestru.

În cadrul salonului, artistul Tudor Zbârcea și-a prezentat lucrările.

Autoritățile de la Chișinău au declarat că pe parcursul acestui an vor susține toate evenimentele și acțiunile dedicate creației marelui compozitor. Pe 1 Martie, Eugen Doga va împlini frumoasa vârstă de 80 de ani.

Autor: Alexandra Șaiman

Moldova9

 

1997-2017 (c) Eugen Doga. All rights reserved.