You are here

Manuscrisul piesei „Țara mea” semnat de Eugen Doga, licitat la Balul Generozității. Agentia de presa. 22.09.2023

Manuscrisul piesei „Țara mea”, semnat de maestrul Eugen Doga pe versurile Vioricăi Covalschi, a fost expus în cadrul licitației caritabile la Balul Generozității, organizat de asociația Copil, Comunitate, Familie Moldova, sub patronajul sopranei Valentina Nafornița, transmite IPN.

„Acest lot a fost licitat cu 10 mii de euro de către domnul Victor Bostan, CEO-ul Grupului Purcari Wines. Am fost onorați să-l avem invitat în cadrul evenimentului pe însuși maestrul Eugen Doga, prezența căruia a fost aplaudată în picioare de întreaga sală”, precizează CCF Moldova.

De asemenea, a fost licitat stiloul cu care președinta Maia Sandu a semnat cererea de aderare a Republicii Moldova la Uniunea Europeană. Pixul a fost vândut cu 6 mii de euro, însă numele persoanei care l-a obținut nu a fost dezvăluit.

„Licitația a avut loc în cadrul balului generozității ediția a X-a, organizată de CCF Moldova, împreună cu patroana Valentina Nafornița. La licitația de obiecte am avut multe obiecte de artă și nu numai, printre ele a fost și acest pix. Pixul cu care a fost semnat cererea de aderare la Uniunea Europeană de Maia Sandu a fost vândut cu 6 mii de euro”, a declarat pentru Moldova 1, purtătorul de cuvânt al CCF Moldova, Dan Melnic.

La licitație au mai fost scoase și alte obiecte, produse alimentare dar și o vacanță. În urma licitației caritabile, au fost adunați peste 41 de mii de euro. Fondurile colectate vor finanța programul de incluziune educațională a copiilor cu cerințe speciale, prevenirea abandonului familial.

„Acest bal al bunătății a rezultat cu 71 241 de euro, bani care ne vor ajuta să contribuim la incluziunea copiilor cu nevoi speciale în școlile lor comunitare. I-am oferit patroanei noastre, Valentina Nafornița trofeul recunoștinței, pentru că a devenit vocea copiilor mai puțin auziți din Republica Moldova începând cu anul 2012”, menționează CCF Moldova.

Agentia de presa

 

 

1997-2017 (c) Eugen Doga. All rights reserved.