You are here

La spectacolul aniversar "85 de primaveri EUGEN DOGA". 1.03.2022

Inaugurarea ediției a 56-a a Festivalului Internațional de Muzică „Mărțisor” a fost dedicată maestrului Eugen Doga, a fost dedicată artei, creației și păcii.

Artiștii de pe scenă au cântat cele mai speciale melodii scrise de Eugen Doga, venind cu mesaje de felicitare la ceas aniversar pentru compozitorul care a cucerit o lume întreagă cu talentul și creațiile sale unice.

Totodată, artiștii și-au exprimat sprijinul și solidaritatea pentru vecinii noștri din Ucraina, dar și dorința de pace. Concertul a fost o alinare a inimilor, în vremurile tensionate pe care le trăim, susținând campania „Moldova pentru pace”.

Trei orchestre au cântat în unison opere muzicale impresionante:
- Orchestra Națională Simfonică a „Teleradio-Moldova”, în frunte cu Gheorghe Mustea;
- Orchestra Națională de Muzică Populară „Lăutarii”, condusă de Nicolae Botgros;
- Angry Band, conducător artistic - Valentin Șchirca.

Pe scenă au evoluat: Paula Seling, Ana Maria Donose, Ana Cernicova, Dumitru Mîțu, Cristina Scarlat, Cătălin Josan, Lilia Roșca, Brio Sonores, Vasile Iovu (nai), Nicu Cibotaru (acordeon), Leonard și Albert Maximciuc (vioară).

Mulțumim pentru participare:
- Capelei corale academică „Doina”, dirijor - Ilona Stepan;
- Corului de copii „Vocile Primăverii”, condus de Mădălina Ganea;
- Grupului de copii „LolliPops”, conducător - Angela Cațăr;
- Show-baletului Black & White, conducător - Iulian Țurcanu.

Mulțumim pentru prezență la Inaugurarea Festivalului „Mărțișor” oficialilor din Republica Moldova: Președintelui Parlamentului - Igor Grosu, Prim-ministrului - Natalia Gavriliță, Viceprim-ministrului, ministrului al afacerilor externe și integrării europene - Nicu Popescu și Ministrului Culturii - Sergiu Prodan.

Oficialii și-au exprimat admirația și au vorbit despre aportul imens al maestrului Eugen Doga în cultura țării noastre și a întregii lumi. Ministrul Nicu Popescu i-a conferit maestrului Eugen Doga medalia „Meritul diplomatic” de gradul întâi.

Mulțumim echipei din spatele proiectului:
Regie - Svetlana Frumusachi
Sunet - Ion Cațăr
Lumini - Ștefan Ivasco
Proiecție ecrane - Victoria Bordeianu
Scenografie - BisConcert
Producție video - Vlad Ivașcu
Foto - Serghei Bucico

Evenimentul a fost organizat de OCI „Moldova Concert”, director general - Andrei Locoman.

Mulțumim maestrului Eugen Doga pentru muzica prin care mângâie și răvășește inimi, alină dureri și aduce bucurie. Creația d-voastră este o valoare imensă în cultură, vă suntem profund recunoscători pentru muncă și dedicație. Vă dorim fericire, împlinire, sănătate și inspirație!

Mulțumim publicului din sală și din fața ecranelor pentru mesajele calde și pentru fidelitate. Vă așteptăm și la următoarele evenimente din cadrul Festivalului Internațional de Muzică „Mărțișor”, ediția a 56-a.
OCI "Moldova-Concert"

Foto - OCI "Moldova-Concert"

 

 

 

 

1997-2017 (c) Eugen Doga. All rights reserved.