Vous êtes ici

169 de ani de la nașterea poetului Mihai Eminescu. Programul activităţilor la Cluj. Ziua de Cluj. 14.01.2019

În 15 ianuarie 2019, celebrăm 169 de ani de la naşterea poetului nepereche Mihai Eminescu.

Aşadar, marți, 15 ianuarie, începând cu ora 11.00, va avea loc ceremonia depunerii de jerbe de flori la statuia lui Mihai Eminescu din fața Teatrului National Cluj-Napoca, cu ocazia omagierii memoriei Poetului Naţional şi a sărbătoririi Zilei Naționale a Culturii Române.

După ceremonia depunerii de jerbe de flori, va urma un spectacol liric în foaierul Teatrului Național, cu participarea artiştilor de la Teatrul Naţional Cluj-Napoca şi Opera Nationala Romana Cluj-Napoca.

"Recitalul de lieduri și poeme românești marchează atât data nașterii poetului național al românilor, Mihai Eminescu (1850-1889), cât și simbolizanta Zi a Culturii Naționale. Abordând un repertoriu de lieduri scrise de către celebrul compozitor Eugen Doga pe versurile iubitei ,,Luceafărului poeziei românești” – Veronica Micle – cele două soliste, actorii invitați și pianiștii acompaniatori vor părăsi, cu acest prilej, scena și sălile de studiu, pentru a învălui spațiul foyerului cu sonorități lirice care să vă încânte auzul", transmit reprezentanţii instituţiilor de cultură.

Spectacolul se încheie în jurul orei 12:45. Intrarea este liberă. 

Ziua de Cluj

 

1997-2017 (c) Eugen Doga. All rights reserved.