Vous êtes ici

CEL CARE CULEGE MUZICA LĂSATĂ DE DUMNEZEU. La Biblioteca „Transilvania”. 4.10.2017

Aplauze furtunoase, muzică magnifică, mulți copii, foarte mulți, – toate astea s-au amestecat între notele maestrului Eugen Doga, care a fost invitatul special la o întâlnire de suflet la Biblioteca „Transilvania”, azi, 4 octombrie, o zi de neuitat! Maestrul Eugen Doga, considerat cel mai mare compozitor român în viață, a fost întâmpinat în aplauzele publicului, care l-a întâlnit în picioare minute în șir.                                                                 

Și pentru că Eugen Doga, la începutul carierei sale a predat copiilor, a crescut multe generații de muzicieni, îi iubește pe copii enorm, apoi „fluturașii”, „greierașii” de toată admirația de la școala primară nr. 83, „Gr. Vieru”, au demonstrat încă o dată, că muzica înălțătoare a lui Eugen Doga ne transpune, ne face mai buni și ne întoarce în copilărie.    Despre această fantastică întâlnire a copiilor, fiecare având ceva a spune Maestrului și care au interpretat, recitat versuri, au dansat chiar, Eugen Doga a spus că acești copii ne arată nouă, că avem un viitor frumos. „Să le dorim un viitor frumos acestor copii. Să bucurați părinții, profesorii voștri, să vă bucurați și voi de această frumoasă Ţară care se numeşte Moldova şi România!”, le-a urat artistul.                                                                          

Cine nu s-a plimbat măcar cu gândul vreo dată într-un film pe muzica lui Eugen Doga, iar anume „prin „Maria Mirabela”, apoi copiii l-au asaltat cu întrebări pe maestru despre  acest film, continuând discuția despre cântecele lui Eugen Doga „De-aș avea” și „O, rămâi”, pe versurile nemuritoare eminesciene. Și despre secretul muzicii sale, a fost întrebat, apoi „Secretul nu e la mine, secretul e undeva acolo sus, de aceea mie pur şi simplu mi-a căzut acel mare noroc, ca să pot descifra de acolo această muzică, eu nu o compun, eu o scriu”, a spus compozitorul.                                                                                    

Oaspeţii evenimentului au urmărit spectacolul cu sufletul la gură. A urmat o nesfârșită sesiune de autografe și ședințe foto cu Maestrul. Lumea zâmbea, era fericită, s-a simțit bine, iar pentru artistul Eugen Doga aceasta este cea mai mare răsplată, având toată viaţa sa convingerea, că dacă nu ai niciun ecou de la public, degeaba mai ieși în fața acestor oameni. Așadar, Eugen Doga, este cel care culege muzica lăsată de Dumnezeu, Ambasador al Culturii, compozitor, care a creat și a interpretat toate genurile muzicale clasice, opera căruia impresionează de la mic la mare.

La Biblioteca „Transilvania”

 

1997-2017 (c) Eugen Doga. All rights reserved.