Vous êtes ici

Zeci de iubitori de artă participă la un concert aniversat de excepţie, dedicat marelui compozitor Eugen Doga. Publica. 1.10.2017

Teatrul Verde a devenit neîncăpător aseară. Peste șase mii de oameni au venit la  concertul aniversar al marelui maestru, Eugen Doga. Compozitorul a fost întâmpinat cu ropote de aplauze. 160 de muzicieni au evoluat pe aceeaşi scenă, iar publicul meloman a avut parte de un eveniment unic.  De la mic la mare, oaspeții au venit să asculte creaţiile maestrului.

Pe scenă au urcat mai mulți soliști ai Teatrului Național de Operă și Balet „Maria Bieșu”, dar și interpreți precum Tania Cerga, Iurie Sadovnic și formația "Akord". Concertul a adunat mii de spectatori din diferite colțuri ale țării, care au rămas încântați de muzica lui Doga. 

"Pentru mine este important nu doar de a cuceri publicul, dar de a-l păstra. Aici a fost la mine, am înţeles acum că am vorbit cu directorul parcului că, aproape 50 de ani în urmă a fost primul concert al meu aici. Ziua, cu orchestra Radio, lume puţină era atunci, la început", a spus compozitorul, Eugen Doga. 

Oameni din diferite colțuri ale țării au venit să asculte muzica marelui compozitor. 

"Este un talent rar. Probabil sărutat de Dumnezeu. Aceasta este artă, este cel mai frumos ce poate fi"

"Noi am venit din Tiraspol. Foarte mult ne place, sunt foarte mulți oameni cărora le place muzica clasică. Nu ne-am așteptat să vedem atâta lume. Este foarte bine chiar dacă afară este frig"

Concertul este dedicat celei de-a 80 aniversării a maestrului Eugen Doga. Numele său este inclus în lista celor 200 de personalităţi ale lumii. Compozitorul moldovean a semnat coloana sonoră a peste 200 de filme. Valsul din filmul "Gingaşa şi tandra mea fiară", regizat de Emil Loteanu, este piesa care l-a consacrat. Lucrarea a fost recunoscută de UNESCO drept una dintre capodoperele muzicale ale secolului XX.

Publica

 

Tags: 

1997-2017 (c) Eugen Doga. All rights reserved.