Eşti aici

Maestrul Eugen Doga a împlinit 78 de ani. TRM. 1.03.2015

Marele compozitor Eugen Doga împlineşte astăzi, 1 martie, 78 de ani. Cu această ocazie, Poşta Moldovei a pus în circulaţie seria de mărci poştale „Valsul din filmul Gingaşa şi tandra mea fiară. Capodoperă muzicală a secolului XX. Compozitor - Eugen Doga”. Şi o stradă din capitală ar putea să-i poarte numele pe viitor. Chiar dacă se află la Moscova de ziua sa de naştere, oamenii n-au uitat de eveniment şi i-au dorit în primul rând sănătate şi inspiraţie, relatează Mesager.
Într-un interviu oferit în exclusivitate postului public de televiziune Moldova 1, Eugen Doga menționa că nu s-a născut întâmplător în prima zi de primăvară. „Sunt fiul soarelui, sunt feciorul acestui univers, aşa a fost planificat de sus, fiindcă sunt născut pe 1 martie, prima zi de primăvară. Mai mult, această zi era prima zi a anului la romani, numele cărora eu îl port: Doga”, spune maestrul.

Născut sub zodia soarelui şi mărţişorului, Eugen Doga este creatorul unei muzici profund naţionale şi în acelaşi timp universale. Compozitorul se află în lista celor 200 mari personalităţi ale lumii, o planetă din sistemul solar îi poartă numele, celebrul vals din filmul „Gingaşa şi tandra mea fiară” este a patra capodoperă a secolului XX.
 

1997-2017 (c) Eugen Doga. All rights reserved.