Eşti aici

VIDEO Concert extraordinar susţinut de maestrul Eugen Doga în premieră la Iaşi. digi24.ro. 28.06.2014

Ieşenii au fost cuceriţi de creaţiile maestrului Eugen Doga! Sute de iubitori de muzică şi admiratori ai compozitorului au umplut sâmbătă Piaţa Palatului Culturii pentru a urmări concertul oferit de maestru în premieră la Iaşi în cadrul unei gale extraordinare. Timp de trei ore, Eugen Doga a concertat alături de soliştii, orchestra, corul şi juniorii Operei din Iaşi.

Maestrul Eugen Doga i-a cucerit încă o dată pe iubitorii de muzică. Spectatorii au urmărit cu emoţie fiecare melodie şi mulţi au mărturisit că prezenţa maestrului în Iaşi reprezintă pentru ei un vis împlinit: "Am discuri, am ascultat din copilărie, am văzut Şatra când aveam...abia am învăţat să merg, ştiu valsurile lui. Acesta este un moment unic, de neratat."

Pe scenă au urcat şi soliştii Operei din Iaşi, iar spectacolul s-a încheiat cu una dintre cele mai aşteptate melodii: valsul compus de Eugen Doga pentru filmul Mândra şi tandra mea fiară. "Te face să simţi, să trăieşti natura, să trăieşti frumuseţea, să trăieşti bucuria naturii, bucuria dragostei, bucuria chiar a urii câteodată, bucuria iubirii," a spus primarul Iaşiului, Gheorghe Nichita, prezent şi el la eveniment. 

Prezenţi la eveniment au fost şi edilii din Republica Moldova, acolo unde sâmbătă s-a semnat Acordul de Asociere cu Uniunea Europeană. Dorin Chirtoacă, primarul municipiului Chişinău: "Avem ocazia să sărbătorim cu toţii împreună, aici la Iaşi, pe muzică de Eugen Doga, versuri de Mihai Eminescu, Veronica Micle, Grigore Vieru, de aceea şi spune este prima zi a unirii din secolul XXI, prima zi a reînregirilor în secolul XXI."

Compozitorul Eugen Doga mărturiseşte la rândul său că a fost impresionat de publicul cald de la Iaşi: "Au venit, au lăsat casele, copiii, au venit aici ca să ne asculte, deci au încredere, au această dragoste, au aceste celule spirituale încă libere pentru a absorbi ceva care li s-a părut că este interesant."

"Acum mai bine de 30 de ani, când vizionam şi plângeam la cinematograf vizionând Şatra, nu ne-am fi imaginat că o să avem onoarea să lucrăm cu domnia sa şi, iată, am convenit ca, din ianuarie, să începem şi repetiţia pentru Şatra. Vom avea premieră cu Şatra aici," a spus Beatrice Rancea, managerul Operei Naţionale Române Iaşi.

Gala extraordinară a fost organizată în cadrul Festivalului Internaţional al Educaţiei.

DIGI24.RO

 

1997-2017 (c) Eugen Doga. All rights reserved.