Вы здесь

2022 – declarat „Anul cultural Eugen Doga” în municipiul Chișinău. Primăria Municipiului Chişinău. 28.12.2021

Consiliul Municipal Chișinău a votat marți o decizie privind declararea anului 2022 - Anul cultural Eugen Doga, în scopul promovării și valorificării operei și personalității compozitorului. 

Valentina Volontir, șefa Direcției Cultură, raportor asupra proiectului de decizie, a menționat că maestrul Eugen Doga este un adevărat geniu, o personalitate unicat, compozitor, academician, profesor, dirijor, membru titular al Academiei de Științe a Moldovei, Artist al Poporului, Cetățean de onoare al orașului Chișinău, autorul melodiei imnului Chișinăului. Iar în anul 2022, compozitorul își va sărbători jubileul de 85 de ani.  „Prin faima sa și contribuția adusă țării noastre în lume, artistul Doga este demn de laude și onoruri care putem să le aducem noi, cetățenii municipiului Chișinău", a specificat șefa Direcției cultură.

Prezent la ședință, Primarul General, Ion Ceban, a declarat că la cele mai importante centre expoziționale și de agrement din lume, creația lui Eugen Doga este utilizată drept muzică de fundal, alături de lucrările celor mai renumiți 5-7 compozitori ai lumii. Astfel, Primarul a remarcat că este de datoria autorităților, dar și a cetățenilor, de a-i aduce onoruri și recunoștință maestrului pentru opera sa și pentru efortul depus de-a lungul vieții, pentru dezvoltarea muzicii noastre naționale.

În perioada următoare, Direcția Cultură va elabora un plan de acțiuni dedicate celei de-a 85-a aniversări de la nașterea lui Eugen Doga.

Amintim că în luna octombrie, a.c., Consiliul Municipal Chișinău a aprobat darea în folosință Direcției Cultură, pentru un termen de 10 ani, a încăperilor din strada Veronica Micle, 5 lit. A, clădire separată, în vederea amplasării Centrului cultural „Eugen Doga". 

Primăria Municipiului Chişinău

1997-2017 (c) Eugen Doga. All rights reserved.