Вы здесь

SURPRIZE DE LA EUGEN DOGA. Maestrul munceşte la un nou volum de muzică clasică. Publica. 25.01.2018

Anul 2018 se anunţă plin de realizări pentru compozitorul Eugen Doga. Marele mestru munceşte asupra unui volum nou de muzică clasică.

De această dată, el scrie o compoziţie inspirată din povestea de dragoste dintre Mihai Eminescu şi Veronica Micle.

Compozitorul a făcut aceste dezvăluiri în cadrul unui eveniment organizat la Muzeul Naţional de Artă din Capitală.

"Chiar azi am imprimat în studiourile la radio pe versurile lui Eminescu şi am câteva concerte proiectate. Toate versurile care se referă la tema dragostei fiindcă eu cred că ceea ce ne uneşte pe noi şi ceea ce este propriu fiecărui din noi este dragostea", a spus compozitorul Eugen Doga.

Volumul va fi lansat în această primăvară în cadrul unui concert, la Chişinău. Muzica lui Eugen Doga va fi auzită în acest an pe scene din Ankara sau Bucureşti, unde maestrul are programate spectacole. Recent, pe o melodie compusă de Eugen Doga a fost lansat un videoclip la piesa interpretată de soprana Valentina Naforniţa, "Ochiul tău iubit". 

Numele lui Eugen Doga este inclus în lista celor 200 de personalităţi ale lumii. Compozitorul moldovean a semnat coloana sonoră a peste 200 de filme.

Valsul din filmul "Gingaşa şi tandra mea fiară", regizat de Emil Loteanu, este piesa care l-a consacrat. Lucrarea a fost recunoscută de UNESCO drept una dintre capodoperele muzicale ale secolului XX.

Publica

1997-2017 (c) Eugen Doga. All rights reserved.