Вы здесь

Mihai Eminescu omagiat în vers și cântec la Salonul muzical Eugen Doga. FlacaraTV. 16.01.2017

La 15 ianuarie 2017, în casa lui Eugen Doga opera eminesciană şi creaţia maestrului s-au aflat la unison. Compozitorul a lansat două piese scrise la cumpăna dintre ani. La salonul muzical a fost şi echipa Mesager.

Mihai Eminescu s-a aflat printre oaspeţii salonului muzical lansat de Eugen Doga, prin versurile sale puse pe muzică. „O rămâi”, „De-aş avea” sau „Luceafărul” sunt doar câteva dintre poeziile clasicului literaturii române ce au fost exprimate în muzică de marele compozitor. Opera eminesciană rămâne în continuare o sursă de inspiraţie profundă pentru Eugen Doga, susține maestrul.

În cadrul salonului muzical au fost prezentate în premieră două piese noi, concepute de Eugen Doga la câteva minute distanţă dintre ani. Una din ele, intitulată Deşteptarea, a fost inspirată din realitatea politică, având un caracter mai zbuciumat, spune maestrul.

Oaspeţii salonului care au aşteptat multă vreme să savureze din creaţia lui Eugen Doga s-au înghesuit să-i asculte muzica, cântată pe acorduri de vioară, de pian, pentru a se întâlni astfel şi cu Eminescu. Ei au primit şi colindători.

În cadrul salonului a putut fi admirată şi o expoziţie de picturi semnate de artistul Tudor Zbîrnea.

Cu ocazia aniversării de 80 de ani de la nașterea sa, maestrul Eugen Doga a promis că va organiza diverse activităţi muzicale în întreaga ţară.

Flacăra TV reamintește că Ziua Naţională a Culturii a fost instituită prin Hotărârea Parlamentului din 12 aprilie 2012.

Reportajul colegului Vadim Cheptănaru de la șezătoarea eminesciană din Salonul Eugen Doga

FlacaraTV

 

1997-2017 (c) Eugen Doga. All rights reserved.