Vals, romanţe şi spirit românesc. Zeci de oameni au ales să petreacă Drogobetele cu muzică. Atmosfera feerică a fost asigurată de creaţiile lui Eugen Doga, dar şi de discuţiile cu renumitul compozitor.
Spiritul şi tradiţiile româneşti au adus împreună mai mulţi iubitori de frumos la o seară de suflet cu maestrul Eugen Doga.
Compozitorul spune că Dragobetele nu are încă o piesă care să reprezinte sărbătoare, dar va încerca să suplinească acest gol.
„Chiar acum mi-a venit această idee, lipseşte simbolul, simbolul muzical, fiindcă la altele nici nu mă gândesc, cred că la viitoarea întâlnire, tot aici, tradiţional”, spune Doga.
Până atunci însă, publicul a ascultat muzica maestrului.
„Eu cred, nu era cazul să uităm de valori pe care le avem şi să învăţăm de la ele. Mă bucură că există în sec XXI aşa iniţiative foarte importante şi de valoare pentru poporul nostru”, a spus Cristina Scarlat, interpretă.
„De fiecare dată cu mare plăcere la evenimentele organizate pentru maestru Doga, ador să interpretez versurile lui, mă regăsesc în toate”, a spus soprana Ana Cernicova.
Muzica şi prezenţa compozitorului i-a dus pe cei prezenţi într-o lume de basm.
„Noi facem şi prezentări de filme, de cărţi, pentru a fi cunoscut mai bine admiratorii săi. Astăzi am prezentat medalionul muzical, realizat de fiica maestrului, intitulat Mărţişorul Măicuţei”, a spus autoarea Luminiţa Dumbrăveanu.
Seara "De Dragobete" face parte dintr-o serie de întâlniri restrânse cu Eugen Doga.
„Este o sărbătoare a dragostei noastre de neam, de ţară, de fiinţele apropiate, de limbă, dragoste de maestrul Eugen Doga, pentru că este alături de noi”, a spus gazda, Nicolae Avram.
Viorica Moraru, organizator: „Noi am întocmit un calendar, program unde să-l invităm pe maestru tot timpul şi să savurăm şi noi din aceste frumoase evenimente”.
Eugen Doga a semnat peste 200 de compoziţii. A fost decorat cu Ordinul Republicii şi deţine titlul de Artist al Poporului.
1997-2017 (c) Eugen Doga. All rights reserved.