当前位置

Maestrul Eugen Doga va evolua la Cernăuți în cadrul unui turneu internațional de muzică simfonică românească. BucPress. 26.09.2018

Ateneul Popular „Maior Gh. Pastia” și Direcția pentru Cultură Vrancea derulează un proiect internațional „Orchestra Unirea leagă orașele Unirii – turneu internațional de concerte simfonice de muzică clasică românească”, care a fost aprobat și a obținut finanțare din partea Comitetului Interministerial pentru Centenar prin Ministerul Culturii și Identității Naționale. În cadrul proiectului la Cernăuți va avea loc un concert de muzică simfonică românească, invitat special fiind Eugen Doga – informează Agenția BucPress.

Parteneri locali ai derulării acestui proiect cultural de excepție sunt: Centrul Cultural Român „Eudoxiu Hurmuzachi” din Cernăuți și Consulatul General al României la Cernăuți. Concertul va avea loc în data de 12 octombrie la ora 18:00 în incinta Filarmonicii de Stat din Cernăuți.

Proiectul cultural în ansamblu însemnă concerte în orașele importante pentru Marea Unirea: Focșani, Iași, Chișinău, Cernăuți, București și Albă Iulia. Concertele sunt  susținute de violonista Diana Jipa, pianistul Ștefan Doniga și Orchestra Unirea. Dirijor: Vincent Gruger.

Intrarea este pe bază de invitații, care pot fi obținute la sediul Centrului Cultural Român „Eudoxiu Hurmuzachi” din Cernăuți începând cu data de 1 octombrie între orele 15:00 și 18:00.

Printre partenerii media ai evenimentului se numără Agenția de știri BucPress și Radio Cernăuți.

BucPress

1997-2017 (c) Eugen Doga. All rights reserved.