当前位置

Omagiu pentru Eugen Doga. Radio Chisinau. 23.02.2017

Academicieni, scriitori şi oameni de cultură i-au adus laude lui Eugen Doga la evenimentul organizat de Biblioteca Naţională a Republicii Moldova: Eugen Doga – Omul Mileniului, transmite IPN.

Eugen Doga afirmă că evenimentul prin care e declarat Omul Mileniului este o surpriză. Maestrul susţine că pentru el contează „turbinca pe care o duce în spate şi încearcă s-o încarce cu ceva”. Îşi dorește prin opera sa „să acopere negreața care ne astupă precum un voal”.

Academicianul Mihai Cimpoi, prezent la eveniment, a spus despre Eugen Doga că este o personalitate dinamică în contextul întregii noastre culturi naționale româneşti. Ne-a dus vestea în lume şi încadrează Moldova într-un dialog valoric european şi în cultura lumii. Eugen Doga va deveni în curând membru titular al Academiei europene de ştiinţe şi arte, cu sediul la Viena, „baştina lui Mozart”. „Eugen Doga se duce la Mozart”, a subliniat Mihai Cimpoi.

Academicianul Nicolae Dabija a îndemnat audiența să nu evite să spună că Doga este genial. Astăzi, cât este viu. Peste 50 sau 70 de ani toţi vor spune că Doga a fost genial. Doga este „un Eminescu” al muzicii, a insistat Nicolae Dabija.

Eugen Doga împlinește anul acesta, 1 martie, 80 de ani.

Radio Chisinau

1997-2017 (c) Eugen Doga. All rights reserved.