Eşti aici

Strada pietonală din capitală ar putea purta numele lui Eugen Doga. TRM. 24.02.2015

Strada pietonală din Chişinău ar putea purta numele Eugen Doga. O propunere în acest sens a venit din partea primarului capitalei, Dorin Chirtoacă. Iniţiativa urmează să fie discutată şi aprobată de Consiliul municipal Chişinău. Edilul spune că este necesar şi redenumirea altor străzi care nu au relevanţă pentru istoria Republicii Moldova, relatează Mesager.
Propunerea edilului capitalei a fost făcută publică la şedinţa de ieri a Primăriei. „Cred că este absolut firesc ca o stradă din Chişinău să poarte numele maestrului Eugen Doga. Este o personalitate care ne-a dus renume în toată lumea. Oare este cazul ca omul să nu mai fie în viaţă pentru a purcede la acţiuni de tipul numiri de străzi?”, a declarat Dorin Chirtoacă.

Locuitorii capitalei salută ideea ca strada pietonală să poarte numele maestrului Doga.

Numele compozitorului este înscris în lista celor 200 de personalităţi ale lumii, iar piesele „Gramofon” şi „Gingaşa şi tandra mea fiară” sunt incluse în topul internaţional cu cele mai bune opere muzicale din toate timpurile.

Dorin Chirtoacă a cerut întocmirea unui registru cu personalități în viață, numele cărora ar putea să-l poarte şi alte străzi.

TRM

1997-2017 (c) Eugen Doga. All rights reserved.