Eşti aici

”Orice femeie e frumoasă - în dialog cu Eugen Doga. Radio Chisinau. 9.03.2016

„Omul cel mai fericit este atunci când iubește. El este fericit și atunci când este iubit, dar totuși atunci când are dragostea în sine, o emană întregii lumi, este mai fericit”, a declarat maestrul Eugen Doga la întâlnirea cu admiratorii creației sale, care a avut loc marți, 8 martie, la Chișinău.

Sub genericul ”Orice femeie e frumoasă  - în dialog cu Eugen Doga”, evenimentul a fost o întâlnire de suflet a maestrului cu publicul îndrăgostit de opera sa, cu amintiri, întrebări și discuții despre viață, creație, dragoste, femeie, Eminescu și Veronica Micle. „Eu nu știu ce este femeia, nu știu ce este mama, nu știu ce este dragostea, creația, inspirația. Aproape că eu nimic nu știu. Pentru că toate acestea sunt infinituri ”  a mărturisit compozitorul.

Creația și personalitatea Veronică Micle, textele căreia se regăsesc în multe din ultimele creații ale compozitorului incluse în ”Dialogurile Dragostei”, de asemenea, au fost aduse în discuție. ”Eminescu a devenit pentru mine călăuza vieții, unde am asociat-o și pe Veronica Micle” a mărturisit Eugen Doga în fața sutelor de spectatori, majoritatea femei.

”Mă gândeam acum ascultând cum a cântat Tania Cerga piesa pe textul Veronicăi Micle, că ar fi avut Veronica Micle mare noroc de Eminescu, bărbatul căreia i-a dedicat toate poemele sale, a fost idolul ei, a inspirat-o, a suferit foarte mult, dar ce noroc mare are această poetă în posteritate de dumneavoastră, Eugen Doga. Sunteți cel care ați adus-o în prezentul nostru de la depărtare de sute de ani ca poetă. Pentru că noi practic nici nu vorbim de femeile poeți din secolul 19, poate dintre cele mai talentate din literatura română.” a apreciat criticul literar, eminescologul Maria Sleahtițchi.

Soprana Mariana Bulicanu, a interpretat două melodii pe versuri semnate de Veronica Micle și muzica maestrului Eugen Doga.”Te știam numai pe nume” și ”Pasăre cu pene albastre”. ”În fața acestei Treimi frumoase, Eminescu-Micle-Doga, care ne îmbogățește și pe noi dar și întreg Universul, nu avem decât să fim mici și să încercăm să ne apropiem cât de puțin de această frumoasă minune.” a mărturisit în fața publicului Mariana Bulicanu.

Radio Chisinau

1997-2017 (c) Eugen Doga. All rights reserved.