Eşti aici

Premiera - „Dialogurile dragostei". 10.06.2015

De ce „Dialogurile dragostei"? Pentru că eternă bucurie-i frumuseţea şi dragostea! Iar frumoasa poezie eminesciană a răsunat şi va răsuna tot timpul, pentru că exprimă cel mai bine fiinţa noastră. Dragostea Veronicăi Micle şi a poetului continuă să inspire creatorii momentului.Compozitorul Eugen Doga a perseverat în acest efort. La unison cu versul eminescian şi cel al Veronicăi Micle, muzica sa emoţionează puternic ascultătorul. „Dialogurile dragostei” vor constitui un moment benefic de dialog dintre artişti şi public.

Romanțele vor fi interpretate de Mariana Bulicanu, Tania Cerga, Cristina Pintilie, Valeriu Cojocaru, Tatiana Costiuc, Alexandru Manciu, Ana Maria Donose și Cristina Grigoraș de la Opera Română din Iași. 
Concertul va fi acompaniat de Orchestra Simfonică a companiei Teleradio Moldova, dirijată de Dumitru Cârciumaru, Corul Moldova condus de Valentin Budilevschi și Corul Vocile Primăverii condus de Mădălina Ganea și Ștefan Andronic.

În caz de ploaie, concertul va avea loc la Filarmonica Națională.

Parteneri: Primăria Chișinău, Sens Music, Teleradio Moldova

Publicul va avea acces liber.

Eugen Doga REVINE cu un concert de zile mari. Video. 11. 06.2015

Eugen Doga revine cu un concert de zile mari, pe care îl va susţine în inima Capitalei. Una dintre cele mai mari orchestre simfonice din ţară şi interpreţi de notorietate vor cânta cele mai noi compoziţii ale maestrului, intitulate „Dialogurile Dragostei”. Astăzi a avut loc prima repetiţie pentru concertul de sâmbătă, din scuarul catedralei.

Maestrul Eugen Doga a asistat astăzi la prima repetiţie pentru concertul de sâmbătă, inspirat din dragostea lui Mihai Eminescu pentru Veronica Micle. Aşa că, „Monologurile dragostei”, îi fură mai că tot somnul compozitorului.

„Nu mă lasă ei, nici Micle nu mă lasă, nici Eminescu mă chinuie. Mă scol de la ora cinci dimineaţa şi nuştiu ce să fac cu dânşii”, a afirmat Eugen Doga, compozitor.

De rând cu maestrul, în sudoarea frunţii muncesc echipa de instrumentişti şi sopranele.

„Este o muzică clară şi foarte emotivă”.

Invitaţii speciali ai concertului sunt două soliste de la opera din Iaşi.

„Am sesizat că maestrul, pentru soprane scrie pentru un ambitus foarte larg, însemnând că avem şi foarte jos de cântat, şi dintr-o dată foarte sus, aşa .. şi nu e foarte comod”, a afirmat Cristina Grigoraş, soprană la Opera din Iaşi.

Dirijorul orchestrei spune că programul concertistc va încânta, la sigur, publicul.

„Prin muzica maestrului Eugen Doga văd o mare dragoste, aparte faţă de Veronica Micle, faţă de verusirle ei. Prin muzica maestrului simt o dragoste platonică faţă de această scriitoare”, a afirmat Dumitru Cârciumaru, dirijor.

„Este primul concert din seria Dialogurilor Dragostei, Mihai Eminescu, Veronica Micle, o dragoste mare care trece peste veacuri, devăluită de muzica maestrului Eugen Doga”, a afirmat Lucia Culev, şef, Direcţia Cultură.

Concertul va avea loc în data de 13 iunie, în scuarul Catedralei din capitală. Intrarea va fi gratuită, iar oaspeţii se vor putea delecta şi cu prestaţiile interpreților Cătălin Josan, Cristina Pintilie, Tania Cergă, Alexandru Manciu.

„Se poate veni ca la o fântână cu apă neîncpută, vorba lui Druţă, şi vă rog să gustaţi din această apă, Eminescu şi Veronica”, a afirmat Eugen Doga, compozitor.

Foto: vipmagazin.md

Canal 2 

1997-2017 (c) Eugen Doga. All rights reserved.