Eşti aici

Filmul „Eugen Doga” a obţinut premiul mare la un Festival Internaţional. TRM. 15.07.2014


Filmul documentar „Eugen Doga”, realizat de Studioul „Flacăra Film”, a luat premiul mare la Festivalul Internaţional de Film Independent „HERCULES.ro”, desfăşurat între 5 şi 6 iulie în România.
Solicitată de trm.md, Larisa Verdeş, scenarist la Studioul „Flacăra Film” şi producător la Radio-Moldova, a menţionat că Republica Moldova a fost prezentată la acest concurs de două producţii cinematografice: filmul „Eugen Doga”, în regia Luminiţei Dumbrăveanu, care a luat premiul mare şi pelicula „Zi de târg” în regia lui Sergiu Ciorescu și realizat de „CIOfilm”. Acesta s-a învrednicit de premiul doi de Excelenţă.

„Filmul „Eugen Doga” face parte din proiectul „100 de români celebri născuţi în Moldova”, sub acest generic fiind deja lansate cinci filme. Marea noastră bucurie e că la sfârşitul festivalului ne-am pomenit cu mai multe premii, dintre care premiul I al Festivalului a revenit filmului dedicat ilustrului compozitor Eugen Doga. Pelicula a impresionat juriul format din cineaşti din mai multe ţări. Am mai luat un premiu oferit de către organizatori - o statuie a lui „Hercules”, simbol al oraşului Băile Herculane”, a comunicat Larisa Verdeş.

E de menţionat și faptul că unul dintre membri ai juriului al acestui Festival a fost şi Doru Guţu, editor, redactor-coordonator emisiuni de divertisment la postul public, Moldova 1.

La prima ediţie a Festivalul Internațional de Film Independent „HERCULES.ro”  au fost prezentate 38 de filme produse în România,Belgia, Austria, Olanda, Germania şi Republica Moldova.
TRM

1997-2017 (c) Eugen Doga. All rights reserved.