Eşti aici

Filarmonica „George Enescu” onorează Ziua Culturii Naționale cu patru concerte în Sala mare a Ateneului Român. Radio România. 10.01.2016

Una dintre cele mai mari sărbători româneşti, Ziua Culturii Naționale, este marcată în programele Filarmonicii bucureştene prin patru evenimente cu statut aparte. 

„Filarmonica George Enescu dedică Zilei Culturii Naționale concertele de miercuri 13 și joi 14 ianuarie, dar și concertul de sâmbătă, 16 ianuarie“, a declarat Andrei Dimitriu, directorul general al Filarmonicii George Enescu. Chiar dacă fac parte din seria de concerte în abonament, vocal-simfonicele de miercuri 13 si joi 14 ianuarie, ora 19, capătă o importanţă sporită datorită poemului coregrafic Luceafărul de Eugen Doga, care leagă muzica de poezia eminesciană şi care va deschide programul celor două seri în care, pe scenă se vor afla Orchestra şi Corul Filarmonicii, dirijorul Iosif Ion Prunner şi fagotistul Adrian Jojatu.
Sâmbătă, 16 ianuarie, tot de la ora 19.00, în Sala Mare a Ateneului Român, actorul Doreș Vișan şi flautistul Ion Bogdan Ștefănescu propun un recital extraordinar „Mihai Eminescu, om, geniu și poet divin“. În program, poezii de Mihai Eminescu și lucrări de Doina Rotaru, Horaţiu Rădulescu, Theodor Grigoriu, Violeta Dinescu, Ion Bogdan Ştefănescu.

Vineri, 15 ianuarie, spectacolul de muzică tradițională și poezie „La porțile ceriului“ organizat de Institutul Cultural Român în parteneriat cu Filarmonica „George Enescu“ şi TVR, îi va avea ca protagoniști pe Grigore Leșe şi invitații săi. Demonstrațiile de virtuozitate vocal-instrumentală vor alterna cu momente lirice susținute de actorul Ion Grosu, care va recita versuri din opera lui Mihai Eminescu. Spectacolul prezentat de Cătălin Sava (TVR), va fi transmis in direct de TVR şi de reprezentanţele ICR de la Istanbul, Stockholm, Londra şi Roma. Accesul în sală este permis până la ora 18.45.

 Radio România 

 

1997-2017 (c) Eugen Doga. All rights reserved.