Eşti aici

Eugen Doga la 77 de ani: Îmi doresc sănătate, de restul a avut Dumnezeu grijă la timp (VIDEO). Publica. 1.03.2014

Muzica este prima şi cea mai mare dragoste a sa. În cântec şi-a găsit refugiul atunci când i-a fost dor de casă, de oamenii dragi şi de clipele frumoase.Vorbim despre marele compozitor Eugen Doga care îşi sărbătoreşte astăzi cea de-a 77 aniversare, acasă, în Moldova natală.

De dimineaţă, pragul salonului muzical "Eugen Doga" a fost păşit de zeci de artişti, interpreţi, miniştri, politicieni dar şi de elevii şcolii muzicale care îi poartă numele. Maestrul a primit în dar flori şi urări de bine. Eugen Doga spune că îşi doreşte cel mai mult acum sănătate.

"Îmi doresc sănătate, de restul a avut Dumnezeu grijă la timp. Vreau ca să îndeplinesc tot ce am în plan. Dar am, dacă nu scriu aş spune că gata, nu mai este muzică de scris. Însă cu cât mai mult scrii cu atât afli că rămâne mai multă muzică nescrisă", a declarat compozitorul Eugen Doga.

Maestrul a mărturisit că lucrează la un proiect dedicat marii iubiri dintre Mihai Eminescu şi Veronica Micle. Lucrarea ar putea fi pusă în scenă la mijlocul lunii iunie.

Eugen Doga spune că în această primăvară, şi natura i-a făcut un cadou. Şi autorităţile municipale i-au urat "La mulţi ani!" marelui compozitor.

"Sunt o fană lui Doga şi îi doresc sănătate şi mai multe piese frumoase", spune o femeie.

"Este compozitorul meu preferat. Îi doresc, sănătate multă şi voie bună", a mai spus un bărbat.

Eugen Doga s-a născut pe 1 martie 1937 în raionul Râbniţa. Maestrul a compus muzică pentru 200 de filme, printre care "Nunta la palat", "Singur în faţa dragostei" sau "Lăutarii", "Dulcea şi tandra mea fiară". Eugen Doga deţine "Ordinul Republicii" şi "Steaua României". Maestrul este membru titular al Academiei de Ştiinţe a Moldovei, din anul 1992.

PUBLICA

 

1997-2017 (c) Eugen Doga. All rights reserved.