Eşti aici

Compozitorul Eugen Doga a organizat un concert în memoria mamei sale.TRM. 6.05.2016

Mama Elizaveta a fost şi rămâne pentru el un reper al vieţii şi creaţiei, o binecuvântare şi o mărturie a dragostei şi sacrificiului. Vorbim despre maestrul Eugen Doga, care a consacrat şedinţa de astăzi a Salonului muzical memoriei celei care i-a dat viaţă. Creaţiile compozitorului-academician au fost interpretate de copii de la instituţiile de învăţământ din capitală, relatează Mesager.
Eugen Doga ţine mereu aprinsă candela memoriei neuitatei mame Elizaveta, născută pe 6 mai şi plecată în lumea celor drepţi acum 29 de ani, chiar de ziua compozitorului.

„Despre mama cred că se poate de vorbit fără de sfârşit, ea este un univers. Acum, la mare distanţă, îmi dau seamă că în acele grele timpuri a depus multă dragoste prin fapte şi m-a pus la cale. Ea mă privea şi în ochii ei erau toate reproşurile, toate mulţumirile, toate rugăciunile Domnului”, a spus Eugen Doga.

Fericirea şi frumuseţea lumii s-au adunat acasă la Eugen Doga. Copiii îi interpretau muzica peste tot, în salon, pe terasă, în grădiniţa cu flori. În armonie cu sonorităţile muzicale au fost şi picturile cuplului de artişti Veronica Eftodi şi Gheorghe Lisiţa.

În mijlocul regalului muzical, Eugen Doga era fericit, iar gândul îi zbura cu recunoştinţă la mama.

Eugen Doga scrie o carte în care va reveni iar şi iar la chipul de icoană, taină şi binecuvântare al mamei Elizaveta.

TRM
 

1997-2017 (c) Eugen Doga. All rights reserved.