Eşti aici

Strada pietonală din capitală ar putea purta numele maestrului Eugen Doga. Jurnal.md. 23.02.2015

Strada pietonală din centrul capitalei ar putea purta numele maestrului Eugen Doga. Propunerea aparţine primarului de Chişinău, Dorin Chirtoacă, şi a fost făcută astăzi la şedinţa operativă a serviciilor municipale.
 
„Dumnealui este o personalitate care ne-a dus faima în toată lumea. Oare este cazul ca omul să nu mai fie în viaţă pentru a fi denumită o stradă? Vin cu propunerea ca strada pietonală să poarte numele maestrului”, a declarat Dorin Chirtoacă.
 
Eugen Doga s-a născut pe 1 martie 1937 în satul Mocra din Transnistria. Numele compozitorului este înscris în lista celor 200 de personalităţi ale lumii, iar piesele „Gramofon” şi „Gingaşa şi tandra mea fiară” sunt incluse în topul internaţional realizat de site-ul History Rundown cu cele mai bune 200 de opere muzicale din toate timpurile.
 
Totodată, UNESCO a recunoscut anul trecut valsul maestrului, inclus în coloana sonoră a filmului „Gingaşa şi tandra mea fiară”, drept una dintre cele patru capodopere muzicale ale secolului XX, Ronald Reagan considerându-l drept cel mai bun vals al veacului.

Jurnal.md

 

1997-2017 (c) Eugen Doga. All rights reserved.