Eşti aici

Eugen Doga: Prima dată am concertat toamna. Întotdeauna concertez primăvara. TRM. 27.11.2012


S-a născut primăvara, dar pentru prima dată a avut posibilitatea de a concerta toamna, deşi întotdeauna concertează primăvara. Declaraţia aparţine maestrului Eugen Doga, invitatul emisiunii Viaţa publică, de la Radio Moldova, care a susţinut două concerte la Chişinău, la 25 şi 26 octombrie, cu genericul "Toamnă romantică".
Celebrul compozitor moldovean a spus în cadrul emisiunii că la concerte, stă de obicei în culise și niciodată în sală.

”În sinele meu eu adun toată lumea. Publicul trebuie să fie mulțumit, eu sunt nemulțumit pentru că am ce rezolva și nu cred în oamenii care tot timpul zâmbesc, care sunt serioși. Îmi plac oamenii care nu îmi plac, neserioși și serioși, când omul are de toate”, a spus Eugen Doga.
Maestrul Doga a mai spus că radioul a fost un punct de pornire pentru dânsul, unde a făcut primii pași în activitatea sa ca artist.

Eugen Doga s-a născut la 1 martie 1937, în satul Mocra, azi - raionul Rîbnița, Republica Moldova. Deţine titluri onorifice cum ar fi: Maestru Emerit al Artei din Moldova, Artist al Poporului. A fost decorat cu Ordinul Republicii, Ordinul Pentru merite în fața Patriei (acordat de Rusia în 2008), Ordinul Dinamo România în grad de Comandor, Medalia ”Mihai Eminescu” și Medalia de Aur ”Omul secolului XX” (SUA, 1998).

Radio Moldova difuzează evenimentele cu participarea maestrului Eugen Doga, iar concertele compozitorului sunt transmise în direct. Acestea vor fi păstrate în Fonoteca de Aur a radioului. La finele anului, IPNA Compania „Teleradio-Moldova” va edita un CD cu creaţiile lui Eugen Doga înregistrate în studiourile instituţiei.
TRM

 

1997-2017 (c) Eugen Doga. All rights reserved.