Eşti aici

O seară romantică. 11.08.2016

 O, ce frumoasă seară am avut-o azi. Pe platoul  în fața Casaei Armatei în centrul Bucureștiului pe Calea Victoriei!  a fost o petrecere exstraordinară cu dansuri în ritm de tango sub genericul  ”La Longa”. Ea se petrece în fiacare joi la care participă nu numai membrii echipei LA LONGA, ci și foarte multă lume din afară.Eu venit în București pentru pregătirea concertelor, care au să se petreacă încurînd aici, am primit invitația domnului Sorin Matei, a unui mare dansator,pasionat de tangourile argentiniene, organizatorul  și sufletul acestei frumoase manifestări.  Și, ca de obicei, mi-a făcut și o surpriză. Eu stăteam neobservat  la o parte de  terasă, când colo el a pus să cânte nu un următor tango, după cum se cuvenea, dar valsul cu muzica mea ”Gramofon”.

După ce toată lumea l-a dansat, Sorin a eșit la microfon și i-a întrebat pe dansatori cum se cheamă piesa pe care au dansato. Toți au strigat: ”Gramofon” de Eugen Doga. După asta el continue: ”Astăzi el este aici ăntre noi”. Toată lumea a început să aplaude și să îndrepte privirile spre mine de parcă m-ar fi cunoscut de mai dedemult. Unii chiar, băniesc, că  mă și cunoștea din vara trecută când am avut un concert în Parcul Artelor, sectorul 3. Atunci  e-am  observat dansând  în timpul concertului fără ca să știu și eu de cu timp. Surpriză plăcută.

Îndată m- au înconjurat doritorii de luat poze cu mine ca amintiri. Și iată că în toiul petrecerii a început să plouă. Turna ca din găleată. Iar dansurile în ritm de tango continua sub corturi. Lumea era inspirată nu numai de la dansuri și muzică, ci și de la această mult așteptată ploaie după  o lungă perioadă de secetă. Mulți ziceau că eu le-am adus această ploaie. Romantică clasică: muzică, dansuri, ploaie, tunet și fulgeri, dansatorii disculți. Spre sfârșitul programului a încetat șă plouă. După ce mi-am luat  rămas bun de la Sorin și dansatori, încet m-am îndreptat spre casă, însă ritmul de tango încă mult timp  m-a însoțit pe drum scăldat în apele ploii care iată-iată era să mai verse încă niște stropi și peste mine.

Eugen Doga

București,11 fugust 2016 

1997-2017 (c) Eugen Doga. All rights reserved.