Вы здесь

La Povestiri adevarate: Maestrul Eugen Doga a compus muzica din "Inima de tigan". Acasatv.ro. 05.2008

 WWW.ACASATV.RO - VIDEO

Eugen Doga este un artist care s-a născut cu muzica în suflet şi a transformat în muzică tot ce a descoperit frumos în jurul său. Astăzi, în vârstă de 71 de ani, este cel mai cunoscut compozitor basarabean contemporan.

Născut în satul Mocra din Republica Moldova, a absolvit Conservatorul şi Institutul de Arte "G. Musicescu" din Chişinău, iar în prezent trăieşte la Moscova. Eugen Doga a compus muzica a peste 100 de filme şi a rămas în milioane de inimi pentru muzica plină de pasiune, de energie şi viaţă din celebrul film "Şatra". A scris piese instrumentale de cameră, cântece pentru copii şi muzică de balet.

Maestru emerit al artei din Moldova, distins cu Ordinul "Steaua României", Eugen Doga face parte dintre cele 100 de personalităţi ale lumii, declarate în anul 2000 "Om al mileniului".

Muzica lui Eugen Doga este muzica inimilor noastre. Artistul a ştiut să transmită emoţie, să facă să vibreze suflete şi să găsească în oamenii din jurul său nuanţele cele mai puternice şi mai intense.

Anul trecut, destinul l-a adus pe Eugen Doga aproape de inima postului ACASĂ. Compozitorul a venit în România, unde l-a cunoscut pe Iura Luncaşu, regizorul telenovelei "Inimă de ţigan". Maestrul a intrat în lumea de ACASĂ, iar şapte dintre piesele sale au ilustrat muzical telenovela care a ţinut cu sufletul la gură sute de mii de români.

"Inimă de ţigan" a ajuns la inimile dumneavoastră de la primele acorduri ale melodiei " Şatra în asfinţit", compusă de maestrul Doga. Melodia pasiunii pure, melodia bucuriei de a trăi l-a adus pe artist ACASĂ, unde a descoperit cât este de iubit şi câţi prieteni are.

Sâmbătă, Eugen Doga îşi va împlini cel mai mare vis: va concerta la Ateneul Român. Maestrul se simte în ţara noastră ca acasă, iar sufletul îi este plin de nostalgie. Amintiri mai vechi, care îl bucură şi îl înveselesc, se întorc în sufletul său.

Duminică, 1 iunie, la ora 20.30, Eugen Doga este invitat de onoare la Cinema Pro, pentru ultimul episod din "Inimă de ţigan", pentru marele final. Va fi o seară de poveste, o reuşită care i se datorează şi maestrului Doga. "Inimă de ţigan", un succes răsunător, o poveste despre o iubire interzisă, este un fenomen declanşat de inimile dumneavoastră pline de patimă şi iubire.

1997-2017 (c) Eugen Doga. All rights reserved.