Eşti aici

Eugen Doga aduce la București cel mai cunoscut vals contemporan. infoPRUT.13.01.2016

Ziua Culturii Naționale va fi marcată vineri în Aula Palatului Cantacuzino – Muzeul Național ”George Enescu”, printr-­un concert extraordinar de muzică de cameră, cu participarea interpretativă a compozitorului Eugen Doga, împreună cu baritonul Rudolf Constantin Cocriș, soprana Ana Cebotari, pianistul Ieromin Buga și cvartetul Passione: Diana Jipa, vioară I, Mădălina Panciu, vioară II,Cristina Pașa, violă, Violeta Tuța Popescu, violoncel, artiști consacrați din România și Republica Moldova. Evenimentul se va desfășura de la ora 18:30.

Organizatorii anunță că în aceeași formulă artistică, concertul dedicat Zilei Culturii Naționale va avea loc și în Franța, pe 20 ianuarie, în spațiile Ambasadei României din Paris.

Evenimentele muzicale au fost organizate de Cancelaria Primului – Ministru al României prin Înaltul Reprezentant pentru Republica Moldova și de Institutul ”Eudoxiu Hurmuzachi” pentru românii de pretutindeni și se vor desfășura în parteneriat cu Uniunea Compozitorilor și Muzicologilor din România, Muzeu Național ”George Enescu”, Ambasada României în Republica Franceză, Ambasada Republicii Moldova în Republica Franceză, Ambasada Republicii Moldova în România și Fundația ”Alexandrion”.

Considerat cel mai mare compozitor român în viață, Eugen Doga a scris celebrul său vals pentru coloana sonoră a filmului „Gingaşa şi tandra fiară”.

Supranumit „Maestru în artă, Artist al Poporului şi Om al Mileniului”, Eugen Doga, născut la 1 martie 1937, în satul Mocra, din regiunea transnistreană a Republicii Moldova, a adunat pe parcursul vieţii numeroase distincţii şi premii naţionale şi internaţionale. El este înscris în lista celor 200 de personalităţi ale lumii

Piesele sale se regăsesc într-un top internaţional realizat de site-ul History Rundown, cu cele mai bune 200 de opere muzicale din toate timpurile. Astfel, în Top 200 Classical Music Pieces sunt incluse lucrările „Gramofon” – pe poziţia a 83-a și „Dulcea şi tandra mea fiară” – pe locul 94.

Eugen Doga este recunoscut la nivel internaţional, alături de George Enescu, ca unul dintre numele mari ale muzicii clasice.

infoPRUT

 

1997-2017 (c) Eugen Doga. All rights reserved.