Eşti aici

Concert cu participarea lui Eugen Doga în Capitală. Prime. 11.06.2015

Eugen Doga revine cu un concert de zile mari în inima capitalei. Orchestra, dar şi mai mulţi artişti din ţară şi din străinătate vor interpreta noile compoziţii muzicale ale maestrului. Spectacolul
"Dialogurile Dragostei" va avea loc sâmbătă în scuarul catedralei, iar astăzi a avut loc prima repetiţie.

Maestrul Eugen Doga a asistat astăzi la prima repetiţie pentru concertul de sâmbătă. Compozitorul spune că piesele au fost inspirate din dragostea lui Mihai Eminescu pentru Veronica Micle.

"Nu mă lasă ei, nici Micle nu mă lasă, nici Eminescu mă chinuie. Mă scol de la ora cinci dimineaţa şi nuştiu ce să fac cu dânşii", a spus compozitorul, Eugen Doga.

Invitaţi speciali ai concertului sunt două soliste de la opera din Iaşi.

"Am sesizat că maestrul, pentru soprane scrie pentru un ambitus foarte larg, însemnând că avem şi foarte jos de cântat, şi dintr-o dată foarte sus, aşa şi nu e foarte comod", a afirmat soprana la Opera din Iaşi, Cristina Grigoraș.

Atât instrumentiştii cât şi dirijorul orchestrei promit un spectacol de excepţie, care să încânte publicul.

"Este o muzică clară şi foarte emotivă".

"Prin muzica maestrului Eugen Doga văd o mare dragoste, aparte faţă de Veronica Micle, faţă de verusirle ei. Prin muzica maestrului simt o dragoste platonică faţă de această scriitoare", a zis dirijorul, Dumitru Cârciumaru.

Concertul va avea loc în data de 13 iunie, în scuarul Catedralei din capitală şi este organizat de Primăria Chişinău.

"Este primul concert din seria Dialogurilor Dragostei, Mihai Eminescu, Veronica Micle, o dragoste mare care trece peste veacuri, devăluită de muzica maestrului Eugen Doga", a menționat şefa Direcţiei Cultură a Primăriei Chişinău, Lucia Culev.

Intrarea la concert va fi gratuită, iar oaspeţii se vor putea delecta şi cu prestaţiile interpreților Cătălin Josan, Cristina Pintilie, Tania Cergă, Alexandru Manciu.

"Se poate veni ca la o fântână cu apă neîncpută, vorba lui Druţă, şi vă rog să gustaţi din această apă, Eminescu şi Veronica", a completat compozitorul, Eugen Doga.

Sursa Foto: publika.md

Prime

1997-2017 (c) Eugen Doga. All rights reserved.